VAKANTIEHUIS
IM GRUNEN EIFEL

VAKANTIEHUIS tot 12 PERSONEN
in de wondermooie EIFEL,
nabij MONSCHAU en SCHLEIDEN

Enkele wandelroutes in de omgeving van Haus Im Grünen

 
De hieronder staande wandelroutes kan u gebruiken voor 
een bezoek aan de het Nationaal Park Eifel, Monschau
en de Rursee.
 

 

 Wandelroute Perlenbachtal

 

 

Het Perlenbachtal is een prachtig beekdal tussen Höfen en Kalterherberg. In het voorjaar bloeien in de hooilanden in het dal duizenden Wilde narcissen. Daarna is het de beurt aan de Bergvenkel om tenslotte in de zomer plaats te maken voor talloze zomerbloemen en vlinders. Tijdens een 17 kilometer lange tocht kunt u hier kennis mee maken.

ROUTEBESCHRIJVING

-------------------------

 

Varens, vakwerk en vergezichten
Panoramawandeling over de rotspunten rondom Monschau 

 

 

De wandelroute is ongeveer 11 kilometer lang en wordt gekenmerkt door redelijk smalle paden, afgewisseld met goede geasfalteerde wegen. Daarnaast moet er in het tweede deel van de wandeling flink geklommen worden. Daartegenover staat dat we kunnen genieten van prachtige natuurlandschappen, historische bouwwerken en mooie uitzichten. Na afloop kunnen we het plaatsje Monschau bezoeken.

ROUTEBESCHRIJVING

-------------------------

 Beuken, brem, stuwmeren en stille getuigen in Nationaal Park Eifel

 

 

Deze wandeling loopt door het Nationaal Park Eifel, voorheen Camp Vogelsang. Het voormalige militaire oefenterrein Camp Vogelsang werd in 2006 door het Belgische leger verlaten en omgevormd tot natuurgebied. De bedoeling in een Nationaal Park is dat de mens zich niet meer met het gebied bemoeit, maar de natuur zelf zijn weg laat kiezen. Mensen zijn alleen nog en eigenlijk zelfs juist welkom om te genieten van de prachtige natuur. Het park bestaat grofweg uit drie delen, ten eerste de uitgestrekte beukenbossen op de Kermeter en langs de oevers van de Rursee, daarnaast de open, met Brem begroeide grasvlaktes op de hoogvlakte en tenslotte het stuwmeer van de Urft. Bijzonder opvallend zijn ook de bouwwerken in het gebied. Op de eerste plaats natuurlijk de voormalige Burg Vogelsang, stammend uit de tijd van het Nationaalsocialisme, en daarnaast het verlaten dorp Wollseifen, met de nog behouden oude kerk. Bijzonder indrukwekkend is de stuwdam van de Urft, de oudste stuwdam uit de Eifel, gebouwd tussen 1905 en 1909. Onze wandeling start in het dorpje Einruhr aan de Rursee en loopt langs de oever van de Rursee naar de stuwdam van de Urft, vandaar gaat het steil bergop naar Wollseifen en vervolgens weer terug naar Einruhr. De wandeling is circa 14 kilometer lang.

ROUTEBESCHRIJVING

-------------------------- 

 

 Jahrhunderdweg 

Vanuit Monschau centrum vertrekken verschillende
al dan niet bewegwijzerde wandelwegen.
Doch de Jahrhundertweg is er eentje om écht te doen én mogelijk met de
ganse familie !
Het pad gaat over (lage) bergen, door dalen, over velden, langs rivieren en door bossen. U bent niet verplicht de hele route uit te wandelen.
Onderweg zijn er verschillende mogelijkheden om binnendoor terug naar Monschau te keren.

ROUTEBESCHRIJVING

 

 

 

 

 

PRIVATE GIDS

Begeleide stads- of Themawandeling in Monschau klik HIER

KALENDER

Wanneer is het vakantiehuis vrij ?

Klikje HIER om het te weten :)

TARIEVEN

Hoeveel een verblijf kost ?

Eenvoudig klikje HIER en tellen maar